Romerike kaffebrenneri

Hyggelig at du stikker innom her.
Jeg er en familiefar og sammen med Marianne har jeg 2 barn, Sofie og Emil. Hvis jeg får mulighet så stikker jeg gjerne en tur til skogs på stisykkel for litt lek og adrenalin tilskudd.
Enn så lenge jobber jeg også som servicetekniker på kaffemaskiner rundt om kring i landet og sørger for at folket får drikke kaffen sin.

Drømmen er å bare drive Romerike Kaffebrenneri og levere gode opplevelser til mine kunder. Her trenger jeg deres hjelp.
Jeg begynte å like kaffe seint, for ca. 15-år siden. Synes det var litt styr å få tak i ferskbrent kaffe, derfor skaffet jeg meg
en liten kaffebrenner, en Gene Café. På denne tiden fantes det ikke kaffe-abonnement.
Dette synes jeg var artig og ble hektet på å få frem det beste fra kaffen.
Etterhvert ble Gene Café byttet ut med en Diedrich HR-1 og den med en Toper Cafemino, en Giesen W1A, en Atilla Gold 5kg, en Genio 6 Precision og nå brenner jeg på en Giesen W6A.
Min Giesen har jeg nå hatt i 2 år og har ingen planer om å bytte den ut med det første.

Hvordan jeg jobber: Fokus ligger på kvalitet, selv om det er veldig viktig er det andre faktorer som jeg synes er minst like viktig. * største del av kaffen jeg kjøper kommer fra The Coffee Quest, denne importøren betaler kaffebøndene en rettferdig pris for kaffe de kjøper * kjøper gjerne organic (får ikke lov å bruke order øko…) men mye av kaffe er organic, selv om den ikke er sertifisert * ønsker helst å jobbe med lokale kunder * ærlig og rettferdig prising, prøver å tjene nok til å leve av det.

Det er ganske mange steg før en pose med kaffe er klar for salg.
Bestille samples, brenne samples, smake samples, velge de jeg liker, bestille/betale kaffe, ta imot kaffe, utvikle brenneprofiler, tilpasse brenneprofiler til produksjonsbrenneren, brenne kaffe, kvalitets sjekke kaffe, lage labels, pakke kaffe.

Ønsker å gi dere som drikker bærekraftig kaffe fra mitt mikrobrenneri gode opplevelser.
Håper du husker at: – du drikker god kaffe – du støtter ikke bare en lokalt bedrift, men gir også  støtte til bønder og familier som dyrker kaffe.

Utstyr jeg jobber med:
Brenner i verdensklasse fra Giesen
Norsk prøvebrenner fra Røst
Moisture Meter fra AgraTronix
Fargemåler fra myTonino

De viktige leddene i

MITT TEAM

Jeg hadde aldri klart å gjøre ALT på egenhånd, og her er noen av de aller viktigste bidragsyterne, til at jeg stadig kan vokse videre!

Meg selv

Jeg er essensiell!

Marianne

Bak enhver stor mann, står en sterk kvinne

Christian

Webmaster

Simo

Roast mentor

 

La Luna Kaffebar

Stamkunde nr.1

 

Mine leverandører

- The coffee Quest
- Nordic Approach